En företagsfest utan dess like – ett samarbete mellan NiCe Party och Butterick´s.

Du ska ha företagsfest (eller vilken fest som helst), du vill ha ett tema på festen, du vill göra något annorlunda som dina arbetskamrater/vänner/gäster sent ska glömma, du vill överraska, du vill att det ska vara teambuildande, du vill att gästerna ska prata om festen – både före och efter, du vill inte att festen ska gräva djupa hål i företagets budget. Om det här stämmer med din bild av nästa fest så har vi något för dig.

Mordgåtepaket för en oförglömlig företagsfest!

Vi på NiCe Party har, tillsammans med Butterick´s noga valt ut passande rekvisita till varje roll i vår populära mordgåta ”Mord på Slottet”.

Festen börjar direkt!

Så här går det till: Du gör ditt köp i vår e-butik. Manus till mordgåtan får du genom en nedladdningsbar fil som du skriver ut på egen skrivare. Rekvisitan (minst en detalj till varje roll) skickas direkt från Butterick´s lager och finns hos dig inom 4 dagar. I dokumentet som du laddat ner finns tydliga instruktioner om hur du går tillväga. Där finns även en rekvisitalista där det tydligt står beskrivet vilken rekvisita som tillhör vilken roll. Du delar ut inbjudan samt rekvisita till var och en och vi vågar lova att redan här börjar festen! Det är nu dina gäster (och du själv för du har givetvis också en roll) börjar tissla och tassla: ”Vem är du?”, ”Jaså – är du han! Då är vi gifta du och jag!”, ”Hallå tvillingsyrran!”, ”Jaså – är du hon! Jag hatar dig”….. Spelet och festen har redan börjat och kommer att pågå i veckor, månader….

Duka upp för temafest!

När det är dags för festen dukas det upp med vita dukar och kandelabrar, kanske silverbestick, och vackra tallrikar (om du vill slippa diska så har theeasyway.se jättefina engångsartiklar). Du har laddat ner spellistan med slottsmusik från Spotify. Musiken strömmar ur högtalarna och det är dags för dina gäster att göra entré! In kommer grevar och grevinnor, trädgårdsmästaren, butlern, chauffören, revisorn, advokaten, vaktmästaren, stallpersonal, kökspersonal och många, många fler utklädda i peruker, hattar, fjäderboas, långa handskar, mustascher, skägg och massor med andra detaljer.

Spelet kan börja ”på riktigt” (och avslutas).

Det är nu allt händer. I ett enda virrvarr av intriger går folk fram till varandra och anklagar varandra för otrohetsaffärer, falskt spel, skulder… ”Jag vet att du har ett förhållande med min fru!”, ” Vad gjorde du och trädgårdsmästaren tillsammans i buskarna häromdagen!”, ”Om du inte betalar tillbaka din skuld till mig så…?” Stämningen stiger till taket när ”någon” plötsligt dör….. Mer än så vill vi inte avslöja… Det kommer att komma in bevismaterial så småningom och det är då alla gäster får dra sina slutsatser. Vem är mördaren? Är det jag själv?
Diplom (och eventuella priser) delas självklart ut för ”Bästa skådespelare”, ”Bäst klädda” och ”Rätt slutsats”. Det finns grupper som spelat i 5-6 timmar – helt enkelt för att det är så vansinnigt roligt! Hur länge ni håller på avgör ni själva.

Vågar du prova en mordgåta på nästa fest?

OBS! Våra mordgåtor finns även att beställa utan rekvisita och då hamnar prislappen på några hundralappar….

Lämna ett svar