Roliga aktiviteter för barn och vuxna på halloweenfesten

Denna blogg är skriven för Svenska Mordgåtor – mordgåtor och minidraman för alla slags fester.

Det kanske inte finns ett bättre tillfälle att spela en mordgåta eller ett minidrama än på halloweenfesten. Halloween symboliserar kanske det mörka, det skrämmande och döden men högtiden har även mycket inslag av humor och glädje och det har även våra mordgåtor och minidraman! Här kombineras spänning, dramatik och skräck med en stor portion humor! Överraska dina vänner och låt dem minnas din halloweenfest 2016 som den roligaste och mest spännande fest de upplevt!
Vad ska man då välja för mordgåta eller minidrama till halloweenpartyt?

Det beror dels på hur många personer man har tänkt bjuda på festen och dels på vilket tema man vill välja.

Farligt begär – en mordgåta i vampyrtema för halloweenfest.

Farligt begär - en spännande aktivitet för halloween

Farligt begär – en spännande aktivitet för halloween

Det tema som känns närmast halloween av våra mordgåtor är kanske vår häftiga gåta i vampyrtema Farligt begär. Denna gåta är skriven för 15-20 personer. Duka upp med halloweendekorationer och gör en enkel buffé med halloweenrecept och låt dina vänner anta utmaningen att lista ut vem av er som är vampyr. Är det du?

Till sista andetaget – en mordgåta för halloweenfesten i seans-tema.

Till sista andetaget passar bra för halloweenfest. En mordgåta i seans-tema. Den centrala frågan blir - kan andar mörda?

Till sista andetaget passar bra för halloweenfest. En mordgåta i seans-tema. Den centrala frågan blir – kan andar mörda?

Till sista andetaget: Möt oraklet Morgana då hon håller seans för sina vänner (och ovänner). En rafflande historia om andar och ockulta medier där den centrala frågan blir ”Kan andar mörda?”. Mordgåtan är skriven för 8-12 personer.

Mördande poesi – en mordgåta för halloweenfest i engelskt deckartema.

Mördande poesi - en mordgåta i engelsk deckaranda.

Mördande poesi – en mordgåta i engelsk deckaranda.

Mördande poesi – en mordgåta i engelsk deckarEller kanske en dramatisk mordgåta i engelsk deckaranda känns passande för halloween? Träd in i roller som författaren Miss Cordelia Christie, poesidrottningen Miss Doris Dove eller privatdetektiven Monsieur Hector Pirot eller någon av de andra spännande och mystiska karaktärerna i vår populära mordgåta Mördande poesi.

Minidraman – rolig lek för barn och vuxna på halloweenfesten!

Minidraman:  Ett minidrama tar ca 30-45 minuter att genomföra och vi vågar lova många glada halloweenskratt och lite darrningar i knävecken! Våra minidraman fungerar utmärkt som lek för barn och vuxna tillsammans på halloween. En person läser handlingen, övriga agerar.

Midnatt på kyrkogården är specialskrivet för halloween. Lite lagom läskigt för med halloweenfigurer som häxa, katt, fladdermöss, Dracula, gravstenar och andra hemskheter. Minidramat finns översatt till engelska. Perfekt för språkundervisning.

Midnatt på kyrkogården passar utmärkt att spela på halloween. Enkelt att arrangera och genomföra och passar alla!

Midnatt på kyrkogården passar utmärkt att spela på halloween. Enkelt att arrangera och genomföra och passar alla!

För övrigt håller alla våra andra mordgåtor måttet i alla lägen – såväl på halloweenfesten som på alla andra fester:

Mord på slottet (15-60 personer) är vår klassiker som passar i alla sammanhang! Här möts grevar och grevinnor tillsammans med slottspersonalen. En rafflande och komplicerad mordhistoria. Kan du eller någon av dina vänner lista ut vem mördaren är?

Maffiamordet (13-40 personer) är en ryslig historia full med intriger, otrohetsaffärer, svartsjuka, penningaffärer och ond bråd död! Vem lyckas lista ut hur mordet gått till och vem som är mördaren?

Raggarmord (10-20 personer) har blivit en av våra mest populära mordgåtor. Här möts tre rivaliserande raggargäng som alla slåss för att behålla sin status både i och utanför gänget. Men kvällen slutar med stor dramatik då en av deltagarna blir mördad! Fram med brylcremen, kör ut raggarbilen ur garaget och dansa loss till tonerna av ”You´re the one that I want”.

Mordiska grannar (6-15 personer) är en galen mordgåta med skruvade karaktärer. Grannskapet Grannsämjan ska ha fest med syfte att glömma alla intriger i grannskapet. Men det var visst inte så lätt som man trodde…

Mordet i Tjejrockgruppen (6-8 personer) passar perfekt för en tjejfest eller tjejmiddag på halloween. I denna mordgåta har mordet redan skett – Tjejrockgruppens ikon Princess har nämligen blivit mördad! Men vem är mördaren?

Vi vågar lova en väldigt annorlunda halloweenfest med våra mordgåtor eller minidraman!
Happy Halloween önskar vi er alla!